• Sergiu Copacinschi

   Instructor

   Linkedin

   Sergiu are o experienta vasta in diverse domenii IT:  Routing and switching (9 years+), Voice over IP (3 years+), Networking (8 years+), Linux/FreeBSD (10 years+), Virtualization (5 years+). Datorita acestei experiente cursurile sustine de el devin si ele variate. In orice moment poate schimba aria pentru a crea valoare adaugata cursului. Studentii apreciaza mult orele si vin cu interes. Intotdeauna pot miza pe faptul ca vor afla lucruri verificate in practica si timp. Sergiu ajuta studentii sa identifice informatii suplimentare si insista ca aceste materiale sa fie in limba engleza. In asa mod studentii sunt mai pregatiti pentru examenele de certificare internationale. La orele sale se practica deviere larga de la materialul predat pentru a putea incerca cat mai multe lucruri. In asa mod se acumuleaza experienta de lucru si se evita erori evidente.

   Certificările deţinute:
   • CCNA Routing and Switching
   • CCNA Security
   • CCNP Routing and Switching
  • Alexandru Barbovschi

   Instructor

   Linkedin

   Alexandru preda cursurile de Linux la DNT. Il puteti gasi in diverse comunitati de persoane care promoveaza acest sistem de operare. Este pasionat de astronomie si fotografii. Alexandru a administrat observatorul astronomic al UTM. Dragostea fata de astre la dus in USA in anul 2017 pentru a urmari eclipsa solara completa. Una din pozele facute in timpul eclipsei a reusit sa combine un avion, luna si soarele, iar aceasta imagine i-a adus un premiu international important. Pe parcursul carierei sale a activat in mai multe companii care au tangente cu spatiul.

   Alex impreuna cu Andrei Margarint instruiesc profesorii de informatica in cadrul programului "Clasa viitorului". Programul presupune introducerea in curricula elemente din "Internet of things", robotica, electronica. Elevii vor invata sa creeze dispozitive inteligente din lucruri obisnuite. Speram ca acesti elevi vor moderniza orasele noastre in "smart city" pentru a ne usura activitatile cotidiene.

   Alexandru studiaza foarte mult din diverse cursuri online. Este un inginer foarte bine pregatit si ne bucuram ca este membru al echipei noastre.

  • Andrei Margarint

   Instructor

   Linkedin

   Andrei raspunde la DNT de inovatii. Daca aveti nevoie sa instalati acasa un sistem de securitate video care sa va sune si sa informeze ca aveti oaspeti si sa va intrebe daca sunteti de acord ca ei sa intre pana Dvs. veniti acasa atunci trebuie sa-l gasiti pe Andrei. Daca il rugati frumos va poate povesti cum sa faceti si un sistem care va face mincare in timp ce veniti de la serviciu acasa.Are nevoie de 2 frunze de varza, o foaie curata, un creion simpliu si un microcontroller pentru a face in 10 minute niste tobe improvizate si a transforma orice sezatoare intr-un concert rock de zile mari.

   Daca vreti sa confectionati o piesa la imprimanta 3D pentru a crea primul prototip a unei nave spatiale inovative va puteti adresa dupa un sfat la Andrei.

   Andrei e acel inginer care combina cunostintele din diverse arii: telecomunicatii, programare, electronica si fizica pentru a oferi cursul de Internet of Things. Este bine cunoscut de catre profesorii de informatica din Moldova care participa la programul "Clasa Viitorului". Speram ca acest program sa stimuleze elevii sa devina creatori de solutii inventive care sa ne faca viata mai colorata si interesanta. Orasele noastre ar deveni mult mai confortabile pentru viata daca am implimenta careva din posibilitatile oferite.

  • Nicu Dumbraveanu

   Director, Instructor

   Linkedin

   Il cunoscusem pe Nicu cand era elev la liceu. A venit la DNT pentru cursul CCNA Routing and Switching dupa ce facuse cunostinta cu unul din instructorii DNT. La fel ca multi altii spera sa obtina cunostinte necesare pentru piata de munca. Ne-a suprins atitudinea lui Nicu fata de studii. Era unul din cei mai tineri absolventi la acea perioada. Nu era nici vorba ca se limiteaza sa absolveasca un singur curs. A urmat cursurile de Cisco IT Essentials, CCNA Security si Linux LPIC-I. A urmat studiile la UTM, iar in paralel mai facea cursuri online pe internet. Potentialul sau ne-a permis sa-l recomandam la angajare in mai multe companii IT. In multe fiind cel mai tanar angajat.

   Companiile in care a activat il promovau intens prin deplasari de serviciu, promovari in functii, incredentirea celor mai mari clienti. Toate aceste ne-a facut ferm convinsi ca putem sa-i incredintam functia de NetAcad Contact pe linga cea de instructor al cursurilor Cisco. Nicu ajuta instructorii nostri sa urmareasca ultimele tendinte in telecomunicatii. Promoveaza intens noile cursuri. Datorita lui extindem curricula existenta pentru a ne alinia cerintelor pietii.

   Nicu detine certificarile internationale:

   • CCNA Security
   • CCNA Routing and Switching
  • Eugen Gutu

   Instructor

   Linkedin

   Eugen venise la DNT sa fac cursul CCNA Routing si Switching cand era student la Universitatea Tehnica a Moldovei. Venise din recomandarea unor prieteni. Cursul absolvit putea creste mult sansele sale de a se angaja in cimpul muncii dupa absolvirea universitatii. Era unul din studenti cu motivare puternica de a studia bine. In grupa sa studiau mai multe persoane care deja erau angajati in cimpul IT si avea nevoie de o diversificare de cunostinte. Impreuna faceau dezbateri pe diverse subiecte si deseori se devia de la tema centrala a orei pentru a clarifica aspectele de care erau cointeresati.

   In acel timp DNT lucra la diversificarea cursurilor oferite. Eugen fusese prima persoana inrolata in grupa de CCNA security. Era deja angajat in calitate de inginer la operator noational "Moldtelecom", dar a devenit pasionat de securitatea informationala. In scurt timp a devenit inginer de securitate la o banca comerciala din Republica Moldova. Peste scurt timp facuse si cursurile de VMware la DNT, iar ulterior a fost recomandat de catre instructorii sai de a deveni colegul nostru.

   Eugen Gutu detine certificarile internationale:

   • CCNA Routing and Switching
   • CCNA Security
   • CCNA CyberOps
  • Iurie Costasco

   Instructor

   Facebook Twitter Linkedin

   Am auzit multe mituri despre segmentul IT cum ar fi: pentru a deveni programator e nevoie sa fii doctor in stiinte matematice, angajatii IT stau permanent cu nasul in calculator si nu pot scoate o vorba cand e nevoie, nu poti deveni specialist bun in IT daca nu ai avut 10 la programarea in Pascal in liceu. Cu unele ma contrunam chiar eu, de aia as vrea sa ma impart cu experienta obtinuta.

   Nu am excelat la studii in liceu. Invatam bine dar nu exemplar, am avut multi colegi care o faceau mai bine. Nu sunt doctor in stiinte matematice, nu am avut 10 la programare, dar lucrez in IT. Liceul la care am facut studiile avea 2 criterii de admitere: nota medie nu mai jos de 7.5 si nici un obiect absolvit cu nota mai jos de 7. De mic nu puteam desena si desenul liniar nu a fost obiectul meu preferat. Asa s-a intimplat ca datorita acestui obiect nu puteam fi admis la liceu. Comisia de admitere a facut o exceptie si mi-a dat o sansa sa-mi continui studiile, iar 4 ani mai tarziu am fost angajat la primul meu job in calitate de proiectant de retele de calculatoare. Norocul meu ca proiectele erau facute la calculator si nu are nevoie de le facut in creion. Asa am primit prima lectie ca nu poti sti cand faci studiile care anume din cunostinte acumulate te vor ajuta in viata. Unoeri chiar si cele mai neasteptate capacitati te pot propulsa. Am devenit instructor din intimplare. Am fost nevoit sa substitui mai multi colegi la orele care le aveau cu studentii sai. Am realizat ca imi place sa explic si sa caut cai alternative de a reda materialul. Am avut ocazia sa fac cursurile Cisco cu cei mai puternici instructori din tara. Iar ei mi-au dat incredere si sustinut.

   Am pregatit absolventi ai cursurilor Cisco IT Essentials, CCNA R&S, CCNA Security si CCNP R&S. DNT-ul mi-a incredintat pregatirea noilor instructori Cisco. La moment sunt inginer de telecomunicatii in companie producatoare de telecomunicatii prin satelit. Compania integreaza standarde de telecomunicatii si elaboreaza propriile protocoale pentru a asigura cu access la internet si telefonie persoanele din zone mai slab populate.

   Pe parcursul orelor am avut ocazia sa lucrez cu persoane care schimba domeniul de activitate. Absolventi ai facultatilor de chimie, constructii de masini, arhitectura, muzica si multe altele. Curios e faptul ca motivarea acestor oameni de a studia si a finisa cursurile excelent era cu mult mai mare decat la cei care excelau in matematica si fizica ce le oferea avantaj de a intelege mai rapid anumite aspecte. Multi dintre ei mi-au devenit colegi si ne bucuram impreuna de reusitele lor. Timpul mi-a aratat ca daca investesti suficient timp poti reusi sa obtii mai mult decat credeai ca esti capabil.

   Deci pe final un programator exceptional care creaza produse revolutionare are nevoie de o matematica buna, insa majoritatea doar folosesc metodele inventate de acesta fara sa intre prea mult in detalii. In IT la fel lucreaza diversi oameni si multi sunt foarte sociabili, iar altii mai putin comunicativi. Domeniul IT nu e doar programare si va puteti regasi in foarte multe sfere. Specialitatile se schimba foarte des si niociodata nu stim care din cunostintele acumulate vor face diferenta. De aia e bine sa ne punem scop sa ne perfectionam si sa-l urmam mereu. Puteti deveni si Dvs. specialist IT bine calificat, va asteptam la noi.

   Certificările deţinute:
   • Comp TIA A+
   • Cisco Instructor Trainer Qualification (Cisco ITQ)
   • CCNA Routing and Switching
   • CCNA Security
   • CCNP Routing and Switching
  • Shkurupii Andrei

   Instructor

   Linkedin

   andrew.shkurupii@gmail.com

   DAAC-System Integrator, Lead Network Engineer

   Certificări deţinute:
   • Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-ER)
   • Cisco Certified Academy Instructor (CCAI)
   • Cisco Certified Security Professional (CCSP)
   • Cisco Certified Design Associate (CCDA)
   • Cisco Certified Network Associated (CCNA)
   • Cisco CCIE Routing and Switching #28956(CCIE)
  • Ceauş Valerian

   Instructor

   Twitter Linkedin

   Valerian este un adevărat profesionist în domeniul IT. Orele şi laboratoarele pregătite de Valerian abundă în materiale suplimentare. La iniaţitiva lui mai mulţi instructori al centrului au decis să formeze un grup pentru a scri articole pe tematică IT. Capacitatea de muncă şi entuziasmul lui întotdeauna ne-au impresionant. Valerian este instructor ale cursurilor VMware şi Cisco CCNA. În 2012 a susţinut certificarea Instructor Trainer Qualification - ITQ fiind la acel moment înrolat ca student la cursurile Cisco.

   Certificările deţinute:
   • VMware Certified Professional 5 - Data Center Virtualization
   • Cisco Instructor Trainer Qualification (Cisco ITQ)
   • Cisco Certified Network Associate (CCNA)
   • MCTS on Microsoft SharePoint 2010: Configuration
   • MCTS on Microsoft SharePoint Server 2007: Configuration
   • MCTS on Microsoft Windows SharePoint Services 3.0: Configuration
   • VCP-NV network virtualization.
   • CCNA Security

   Email: vceaus@dnt.md

  • Dumitru Iepure

   Director

   Facebook

   Cel mai activ membru al echipei noastre. Sustinator fidel al initiativelor noastre. E cel care raspunde la numarul de telefon 079770081 pentru a va oferi detalii despre ofertele noastre. E cel care alearga tot orasul pentru a discuta cu instructorii si clientii. Cel care nu oboseste sa repete acelasi text zeci de ori diferitor persoane. Il cunoasteam ca un om foarte pozitiv si zimbitor. E la fel ca in poza pe care o vedeti. Chiar si atunci cand ne cearta nu putem sa fim suparati pe el. Stim ca are un papagal care il trezeste sambata dimineata cand vrea sa doarma ("stim ca suntem razbunati"). Nu ezitati sa-l contactati la adresa diepure@dnt.md