Cisco CCNA Routing and Switching (R&S) v5 reprezinta un curs de initiere elaborate de catre compania Cisco pentru specialisti in telecomunicatii. CCNA Routing & Switching furnizeaza teorie generala despre retele, experienta practica si oportunitati de explorare a carierei si dezvoltare de abilitati.

Curriculumul pune accent pe gandirea analitica, rezolvarea de probleme, colaborare si aplicarea practica a aptitudinilor intr-un mediu real. Toate cursurile includ activitati e-doing extrem de interactive care stimuleaza invatarea si imbunatatesc abilitatea de retinere a informatiei, laboratoare practice, activitati de invatare bazate pe simulare si evaluari online.

CCNA Routing & Switching preda concepte de retelistica si abilitati de la aplicatii de retea la protocoale si servicii oferite de acele aplicatii catre nivelurile inferioare ale retelei. Studentii vor progresa de la retelistica de baza catre modele practice si teoretice mai complexe pe masura ce avanseaza in studierea materiei.

Dupa finisarea cursului studentii ar putea sustine (optional) examenul de certificare 200-120 sau combinatia de examene 100-101 si 200-101 pentru a obtine un certificat recunoscute international CCNA R&S. Examenul se sustine la unul din centrele autorizate VUE si este contra plata, separat de aceasta oferta. in cazul in care cursantii sustin cu succes testele de sfarsit de semestru, acestia primesc voucher cu reduceri la examenul de certificare sus mentionate.


Durata cursului

Lectiile vor fi organizate dupa un program academic de doua ori pe saptamana a cate 2.5-3h fiecare sesiune. Sesiunile de teorie se alterneaza cu lectii practice (60% teorie, 40% lab). Durata cursului 10 luni.

Pretul: 800 USD

Obiectivele cursului

Dupa finisarea cursului CCNA Routing and Switching absolventul va fi capabil sa:

  • Construiasca o retea conform standardelor internationale
  • Configureze dispozitivele de retea Cisco
  • Asigure colaboratorii organizatiei cu servicii de retea
  • Creeze un mediu securizat de transfer a datelor
  • Asigure functionarea, Scalabilitatea, monitorizarea unei retele
  • Configureze tunele securizate de transfer a datelor prin Internet (VPN)

Cui se adreseaza?

  • Perfect pentru persoanele ce-si doresc un inceput de cariera in domeniul IT
  • Administratorilor retea

Structura cursului

CCNA Routing & Switching este impartit in patru module:

 

ModulObiective
CCNA 1 - Introduction to Networksin cadrul primului curs se vor discuta notiuni de introducere in networking intr-un context practic, acoperind atat partea hardware, arhitecturala cat si cea legata de functiile, componentele si modelele unei retele de calculatoare. Principiile si structura adresarii IP, precum si conceptele, mediile si protocoalele Ethernet sunt introduse pentru a oferi o baza pentru cursurile ulterioare.
CCNA 2 – Routing and SwitchingLa sfarsitul acestui curs veti fi capabili sa configurati si depanati routere si switch-uri si sa rezolvati probleme des intalnite legat de RIPv1, RIPv2, single-area si multi-area OSPF, LAN-uri virtuale si routarea inter-VLAN in retele IPv4 si IPv6.
CCNA 3 - Scaling NetworksLa terminarea acestui curs veti fi capabili sa configurati si depanati routere si switch-uri si sa rezolvati probleme de baza pentru OSPF, EIGRP, STP si VTP in retele IPv4 si IPv6. De asemenea, veti acumula cunostintele si abilitatile necesare pentru a implementa operatiunile DHCP si DNS intr-o retea.
CCNA 4 - Connecting NetworksLa sfarsitul acestui curs veti fi capabili sa configurati si sa depanati dispozitivele de retea si sa rezolvati probleme simple legate de retele de transport intre filialele companiei. Veti dezvolta, de asemenea, cunostintele si abilitatile de implementare a operatiunilor IPsec si virtual private network (VPN) in retele complexe.