Cisco CCNA Routing and Switching (R&S) v5 reprezinta un curs de initiere elaborate de catre compania Cisco pentru specialisti in telecomunicatii. CCNA Routing & Switching furnizeaza teorie generala despre retele, experienta practica si oportunitati de explorare a carierei si dezvoltare de abilitati.

Curriculumul pune accent pe gandirea analitica, rezolvarea de probleme, colaborare si aplicarea practica a aptitudinilor intr-un mediu real. Toate cursurile includ activitati e-doing extrem de interactive care stimuleaza invatarea si imbunatatesc abilitatea de retinere a informatiei, laboratoare practice, activitati de invatare bazate pe simulare si evaluari online.

CCNA Routing & Switching preda concepte de retelistica si abilitati de la aplicatii de retea la protocoale si servicii oferite de acele aplicatii catre nivelurile inferioare ale retelei. Studentii vor progresa de la retelistica de baza catre modele practice si teoretice mai complexe pe masura ce avanseaza in studierea materiei.

Dupa finisarea cursului studentii ar putea sustine (optional) examenul de certificare 200-120 sau combinatia de examene 100-101 si 200-101 pentru a obtine un certificat recunoscute international CCNA R&S. Examenul se sustine la unul din centrele autorizate VUE si este contra plata, separat de aceasta oferta. in cazul in care cursantii sustin cu succes testele de sfarsit de semestru, acestia primesc voucher cu reduceri la examenul de certificare sus mentionate.

Mai multe detalii

Cursul CCNA Security constituie primul pas spre intelegerea conceptelor si protocoalelor folosite pentru securizarea unei retele. in cadrul acestui curs se pun bazele teoretice si practice pentru criptografie, securizarea de Layer 2 si 3, precum si ale tehnologiilor de Firewall, AAA, IPS/IDS, VPN. In plus se dobandesc abilitati de securizare a switch-urilor si routerelor Cisco.

Cursul prezinta majoritatea tipurilor de atac informatic cu rezolvarile aferente si metodele de securizare disponibile prin intermediul IOS-ului de pe echipamentele Cisco.

in urma acestui curs studentii vor dobandi cunostintele necesare sustinerii examenului ce certificare IINS (Implementiong IOS Network Security) care odata promovat ofera statutul de CCNA Security Certified.

Mai multe detalii

Curriculum-ul de CCNP Routing and Switching include trei module - Route, Switch and TSHOOT , care sunt corespund cu cele trei examene necesare pentru certificarea CCNP. Cursul este bazat pe avansarea materialelor expuse în CCNA Routing and Switching şi CCNA Security. Atenţie specială se atrage asupra protocoalelor care vor asigura redundanţa şi securitatea serviciilor prestate de companii în care activează participanţii la curs. Cursul pregăteşte administratorii de reţea pentru implimentarea tehnologiilor avansate în administrarea reţelelor companiilor medii şi mari. 

Cursul este orientat, dar nu limitat la studiul şi depanarea următoarelor protocoale şi tehnologii: IPv4, IPv6, TCP, EIGRP, Multi-Area OSPF, Special OSPF Areas, BGP, CEF, Route-maps, Prefix lists, ACLs, VACLs, MPBGP, IPsec, 802.1x Port-Based Authentication, VTP, STP, STP Enhancements, Link Aggregation, VLAN, Private VLANs, Trunks, QoS, NSF, SSO, SNMP, NetFlow, Syslog.

Mai multe detalii

Internet of Things (IoT) sau Internetul lucrurilor este o tehnologie relativ nouă și ca curs oferă o imagine de ansamblu a conceptelor şi provocărilor zilnice din societatea modernă.

Din însasi denumire se presupune ca cursul este bazat pe tehnologii de Internet, evoluţia acestora și interconectarea sa cu oamenii, procese, date şi lucruri care în ansamblu formează Internetul lucrurilor.

Cursul introduce conceptul de Retea Fundamentala - conectarea a miliarde de lucruri şi gigabytes de date pentru a îmbunătăţi interacțiunea între toate elementele sale precum și procesul de luare a deciziilori în anumite situații. IoT este un concept care defineşte o lume în care toate obiectele (maşini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile etc.) sunt conectate între ele prin intermediul Internetului. IoT nu este rezultatul unei singure tehnologii noi ci a unei multitudini, în anumite situații chiar și corpul uman poate deveni parte componentă a IoT daca acesta este dotat cu anumite dispositive electronice.


Modulele de curs descriu modul în care IoT ofera o organizare operationala a urmatoarelor concepte:

  • Maşină-către-maşină (M2M) Termenul este utilizat de peste un deceniu, fiind bine-cunoscut în sectorul telecomunicaţiilor. Iniţial, comunicarea M2M a fost o conexiune unu-la-unu, care leagă o maşină de alta
  • Masină–către-oameni (M2P) Internetul lucrurilor merge dincolo deM2M deoarece nu numai că se concentrează pe conexiunile dintre maşini dar include de asemenea şi factorul uman.
  • Oameni–către-oameni (P2P) Conexiunile se realizează doar între oameni.Mai multe detalii

CCNA Cyber Ops este cel mai recent curs lansat de compania Cisco Systems. Cursul are ca scop pregătirea specialiștilor în domeniul securității cibernetice și apare ca răspuns la  necesitatea de detectare și contracarare a incidentelor de securitate.  Odata cu lansarea noului curs Compania Cisco Systems adaugă o nouă certificare în portofoluliul său, Cybersecurity Operations Certification, care extinde ofertele de certificare existente destinate administratorilor de securitate a rețelelor.

Mai multe detalii